Slimme meters voor elektriciteit, gas en water bieden zowel nutsbedrijven als hun klanten heel wat voordelen. De overheden vragen leveranciers om versneld werk te maken van de uitrol van zulke digitale meters. Energieleveranciers hebben echter niet altijd het personeel om de installatie van honderdduizenden meters efficiënt te plannen, uit te voeren, op te volgen en te rapporteren. De klanten van die leveranciers verwachten op hun beurt dat de installatie veilig en zonder hinder verloopt.

 

Over ons     Werken bij Circet

Een totaaloplossing voor de gecombineerde installatie

Met een totaaloplossing voor de gecombineerde installatie van slimme meters helpen we netbeheerders – op kleine én grote schaal – om de uitrol van digitale tellers bij hun klanten efficiënter te laten gebeuren. Ook inbegrepen: efficiënte logistiek, een performante backoffice en coaching van onze technici in het werkveld. Zelfs de kwaliteitscontrole voor en na de installatie én de technische keuring nemen we met plezier uit handen. Kortom, we regelen alles: van a tot z. 

Wat kan je verwachten?

Turnkey-oplossing voor digitale meters

Samenwerken met Circet is kiezen voor een totaalpartner. We verzorgen al het werk voor onze klanten: van afspraken maken met de consument, over voorraadbeheer en dispatch, tot de installatie en rapportering. We waken bij elke stap nauwgezet over klantvriendelijke communicatie en een veilige en technisch vlekkeloze uitvoering. Daartoe leiden we medewerkers op met technische opleidingen en soft skill-trainingen in onze eigen Circet Academy. Ook mentors, coaches in het veld en Quality and Safety Inspectors bewaken de veiligheid en kwaliteit. Zowel onze klanten als hun klanten krijgen duidelijke aanspreekpunten.

Beproefde aanpak

Circet heeft jarenlange ervaring op het vlak van telecom en netwerken. Onze aanpak is gebouwd op die ervaring en wordt voortdurend bijgestuurd. In de eerste plaats luisteren we naar onze klant om een beeld te krijgen van zijn wensen. Vervolgens tekenen we het nodige proces in detail uit. Daarbij houden we rekening met gunstige én minder gunstige scenario’s: zo anticiperen we op problemen en zorgen we voor een voorspelbaar eindresultaat. Samen met de klant overlopen we het plan en bespreken we mogelijke verbeterpunten. Daarna is het tijd voor de uitvoering. We evalueren het proces continu, zodat we waar nodig tijdig kunnen bijsturen en verbeteren. Tot slot zorgen we voor een uitgebreide rapportage op basis van data en foto’s.

Een betrouwbare partner voor de installatie van slimme meters

Bij Circet zetten we ons elke dag in voor tevreden klanten. Dat doen we door transparant te communiceren, kwaliteit en veiligheid voorop te stellen, efficiënte en effectieve oplossingen te leveren en onze verantwoordelijkheid te nemen. Dat resulteert in een hoge klantentevredenheid en een extreem hoge first time right-score.

Fluvius in cijfers

Fluvius vertrouwt de installatie van duizenden slimme meters aan Circet toe. Concreet gaat het om:

 • 70 Circet-technici 
 • 35 medewerkers in backoffice 
 • 1 Circet-coach per 15 technici voor maximale veiligheids- en kwaliteitsgarantie 
 • Al meer dan 77.000 elektriciteits-, gas- en watermeters vervangen  
 • 99.98% first time right-score 

Daarom doe je een beroep op Circet voor de plaatsing van digitale meters

 • Ruime ervaring in het opzetten en leiden van grote projecten 

 • Expertise in techniek en processen 

 • Medewerkers die continu geschoold worden in hard en soft skills en veiligheid 

 • Vlekkeloze en klantvriendelijke uitvoering

 • Meervoudige controle op kwaliteit en veiligheid 

 • Transparante communicatie 

 • Sterke lokale aanwezigheid 

 • Uniek cloud-based serviceplatform Service Cruiser 

 • Data visualiseren en inzichtelijk maken via Power BI 

Slimme meters

Hoe verloopt de plaatsing van digitale meters?
Circet werkt volgens een uitgekiend stappenplan, gebaseerd op jarenlange ervaring in de markt.

Planning

Totale ontzorging vanaf het eerste contact

De klant levert de adressen waar digitale meters geplaatst moeten worden. Een uitgebreid team in de backoffice zorgt dat de planning vlot en efficiënt verloopt. Onze medewerkers sturen de consumenten een brief met een voorstel voor de datum van de werken. Klanten kunnen de afspraak online of telefonisch verplaatsen naar een ander moment. Een intern en extern callcenter zorgt voor een snelle opvolging van alle telefoons. Bovendien monitoren 4 collega’s op de dienst dispatch dagelijks de werkzaamheden in het veld. Zij zorgen voor flexibele oplossingen wanneer de plannen onverwacht wijzigen, zodat de timing gerespecteerd blijft.

Logistiek

Alles tijdig ter plaatse

Ook het logistieke deel van de operatie behoort tot ons takenpakket. We hebben een performant logistiek systeem opgezet zodat onze technici in de werkregio steeds over de nodige materialen en PBM’s beschikken om de installatie vlot en tijdig uit te voeren. Hiervoor hanteren we het FIFO-concept: first in, first out. 

Installatie

Zorgvuldig geïnstalleerd op het afgesproken tijdstip

De monteur meldt zich bij de consument binnen het afgesproken tijdslot voor de installatie. Als de consument niet thuis is, laat de monteur een kaartje achter. De monteur legt duidelijk uit wat hij gaat doen. Vervolgens voert hij de werkzaamheden uit, waarna hij de werkplek opgeruimd en schoon achterlaat. Hij geeft de consument uitleg over de werking van de slimme meter en laat een kaartje met contactgegevens achter. Net voor het vertrek voert hij nog een finale controle uit om te zien of alles naar behoren werkt. 

Meervoudige kwaliteitscontrole

Een kwalitatieve installatie is essentieel

Daarom zorgen we in elke fase van de werkzaamheden voor kwaliteitscontroles door meerdere personen. Mentors begeleiden nieuwe monteurs en zorgen voor een vlotte onboarding. Safety and Quality Inspectors brengen bezoeken ter plaatse en verifiëren of de werken volgens de kwaliteits- en veiligheidsnormen uitgevoerd zijn. De monteur zelf neemt foto’s voor, tijdens en na de werken. Die foto’s worden toegevoegd aan het installatieverslag en opgeladen in ons platform Service Cruiser. Als bijkomende kwaliteitscheck kijkt de technical backoffice het verslag en de foto’s intern na alvorens die naar de klant vertrekken. Momenteel loopt een proefproject waarbij we de installatie laten checken door een tweede technicus. Dat alles doen we om tot 100% first time right te komen. 

Nazorg

Ook paraat na de installatie

Na de installatie ontvangt de consument een e-mail die peilt naar de klantentevredenheid. Hij of zij kan ons uiteraard ook steeds contacteren bij eventuele vragen. Onze monteur laat een kaartje met alle contactgegevens achter. 

Rapportering

Duidelijk verslag met data en foto’s

Na de montage van de slimme meter brengen we onze klant ervan op de hoogte dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dat doen we aan de hand van een duidelijk verslag met data en foto’s. Onze interne technische medewerkers nemen dat verslag eveneens door. Zo is er een dubbele check op kwaliteit en veiligheid. 

 

 

Safety first!

Veiligheid is ons stokpaardje

Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en voeren op elke projectlocatie steevast een LMRA (Last Minute Risk Analysis) uit. Aan de hand van Toolbox-meetings houden we de vinger aan de pols. Ook verkeersveiligheid staat hoog op de agenda. In de Circet Academy leiden we onze mensen op en bootsen we realistische werksituaties na om (nieuwe) medewerkers attent te maken op eventuele risico’s en gevaren.

Ik wil meer weten!

Veiligheid, gezondheid en milieubewustzijn: in elke activiteit en ieder werkproces binnen Circet besteden we er aandacht aan.

Bavo De Cock, CEO - Circet Benelux