Altijd online zijn. Om te streamen, thuiswerken, gamen, … Het is een vanzelfsprekendheid voor jouw klanten. Een robuuste oplossing voor razendsnel internet en hoge datasnelheden? Fiber. Met onze turnkey-oplossingen op industriële schaal ontzorgt Circet jou compleet. Van eerste high-leveldesign tot aansluiting. Én daarna. 

Over ons     Werken bij Circet

Wat je mag verwachten

Topkwaliteit

In een wereld die continu verandert en versneld digitaliseert, speelt een robuuste, betrouwbare en razendsnelle internetverbinding een cruciale rol. Circet kent de laatste nieuwe technologieën, denkt met je mee, coördineert en installeert fiberverbindingen van topkwaliteit bij je klanten. Zo garandeer jij je eindklanten een maximale uptime (> 99,99%).

Van A tot Z

Circet designt, legt aan, test en verbindt je klanten op je fibernetwerk. Kortom, we ontzorgen je – als grootste speler in Europa – volledig. Van de communicatie met alle stakeholders tot en met het gebruiksklaar maken van de aansluiting in de woningen. Daar stopt het zelfs niet. Want ook achteraf kun je op de knowhow van onze technici rekenen voor deskundig onderhoud.

Geolied team

Om de doorlooptijden te verkorten, zetten we multiskilled teams in met o.a. FttH-designers, een city manager, werfleider en permit officers. Zij maken het ontwerp, vragen vergunningen aan en volgen de werken nauwgezet op. De graafploegen zijn dagelijks in de weer voor civiele werken. En de glasvezellassers connecteren de kabels. Zowel bij POP-locaties als in het straatbeeld naar de huishoudens toe. Samengevat: minder hinder, méér werk in dezelfde tijd!

Onze USP's

  • Hoge klantentevredenheid (NPS > 33)
  • 24/7 Network Operations Center (NOC)
  • Maximale uptime (> 99,99%)
  • Gedreven, vakbekwame medewerkers
  • Kostenefficiënte oplossingen
  • Complete ontzorging op industriële schaal
  • State of the art IT-systemen
  • Projectteams op maat

Fiber to the Home een 8-stappenplan

Door de jaren heen ontwikkelden we een eigen methodiek. Een doordacht en oplossingsgericht stappenplan dat de efficïentie en doorlooptijd van elk project ten goede komt.

Initiatie

Transparante communicatie met alle stakeholders

Tijdens de initiatiefase brengen we alle stakeholders bij een nieuw FttH-project in kaart (zowel bij jou als bij de stad/gemeente). We communiceren transparant over de geplande glasvezelwerkzaamheden Daarnaast checken we de aansluitadressen voor een correcte business case (TCO).

Planning

Haalbaarheidsstudie en TCO-berekening

Tijdens de planningsfase ontwerpen we met eigen technische engineeringteams high-leveldesigns voor je haalbaarheidsstudie en business case (TCO). Dit doen we op basis van o.a. street-surveys. Uiteraard houden we ook rekening met de meest gangbare design rules. Vervolgens stellen we low-leveldesigns op voor de daadwerkelijk bouw van je FttH-netwerk.

Configuratie

Doorgedreven analyse en testing

We analyseren wat de meest geschikte locatie is voor de POP aan de hand van de gekozen technologie, je design rules en business case (TCO). Intussen bestellen, installeren en configureren we alle materialen en testen we de apparatuur en connecties voordat de POP-locatie live gaat.

Plaatsing

Glasvezelinstallatie: ondergronds, via gevels of palen

Afhankelijk van de regio en regels leggen we het glasvezelnetwerk ondergronds aan door middel van civiele werken, op bestaande gebouwen via de gevels en/of via bestaande paalinfrastructuur. Onze ervaren glasvezellassers leveren kwalitatief en snel werk.

Testing

Grondige controle van het volledige netwerk

Voor het netwerk live gaat, testen we alles grondig. Op dat ogenblik leveren we ook alle nodige as-builtplannen en overige informatie aan. 

Activatie

Aansluitingen in de woningen

We activeren de aansluiting in de woning van je eindklanten, swappen de routers en modems en leggen in begrijpelijke taal uit hoe hun glasvezelverbinding precies werkt.

Onderhoud

Onderhoudswerken: proactief en reactief

We onderhouden alle componenten van je glasvezelnetwerk. Met precisie en de allerhoogste kwaliteit. Zowel proactief alsook reactief. Goed om te weten: onze technici werken snel over de hele Benelux en houden rekening met strakke SLA’s.

Monitoring

24/7 monitoring in eigen NOC

We monitoren glasvezelnetwerken 24/7 in ons eigen Network Operations Center (NOC) en schieten proactief in actie wanneer nodig. Zo zijn we de meeste problemen nagenoeg altijd een stap voor.

 

 

Safety first!

Veiligheid is ons stokpaardje

Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en voeren op elke projectlocatie steevast een LMRA (Last Minute Risk Analysis) uit. Aan de hand van Toolbox-meetings houden we de vinger aan de pols. Ook verkeersveiligheid staat hoog op de agenda. In de Circet Academy leiden we onze mensen op en bootsen we realistische werksituaties na om (nieuwe) medewerkers attent te maken op eventuele risico’s en gevaren.

Ik wil meer weten!

Veiligheid, gezondheid en milieubewustzijn: in elke activiteit en ieder werkproces binnen Circet besteden we er aandacht aan.

Bavo De Cock, CEO - Circet Benelux