De vijfde generatie van mobiele netwerken is hier. Snel en kwalitatief sites bouwen en bestaande sites upgraden zijn cruciaal voor de verdere uitrol van 5G. Circet Benelux pakt de aanleg, het beheer en onderhoud van mobiele 5G-netwerken van a tot z aan.

Over ons     Werken bij Circet

Een werkwijze die bij jou past

Met onze turnkey- én modulaire oplossingen verzorgen wij de omschakeling naar mobiele 5G-netwerken, voor zowel de realisatie van outdoor- als indoor bedekking. Van de site-acquisitie tot en met de roll-out en het onderhoud van zowel mobile public- als mobile private networks (MPN). Via de nieuwste technologieën installeren we nieuwe sites (new build) en upgraden we bestaande sites.

Transparantie in jouw investering en onze capaciteit is een vanzelfsprekendheid. Belangrijk voor jou om reëel te kunnen forecasten, op zowel kwartaal- als jaarniveau. Daarnaast bepaal jij welk type overeenkomst het beste past: via lumpsum (pakketprijs voor een vooraf gedefinieerde scope of work) of BOQ (Bill of Quantity)

Wat je mag verwachten

20 jaar ervaring

Zowel Circet Benelux als onze partners hebben meer dan 20 jaar ervaring. We bieden E2E-oplossingen aan, waardoor we jou volledig ontzorgen. Kies je liever voor een modulaire werkwijze? Ook dan kan je in elke stap van het proces vertrouwen op onze expertise.

Uniek partnernetwerk

Door de jaren heen hebben wij een groot partnernetwerk opgezet. Dankzij dit unieke ecosysteem kunnen wij snel en kwalitatief opschalen. Daarnaast is elke partner expert in zijn vakgebied. Via kennisdeling in de Circet Academy zorgen we ervoor dat deze expertise aanwezig is in de projecten die we voor jou uitvoeren.

Innovatieve werkwijze

Kies je voor een samenwerking met Circet Benelux? Dan lift je mee op ons innovatieve karakter. Wij kennen de nieuwste technologieën en denken altijd een stap vooruit. De site-digitalisatie is daar een goed voorbeeld van.

Zo werd Circet een van Nokia's belangrijkste partners

E2E-aanleg van mobiele 5G-netwerken

De spectrumlicentie inkopen vraagt een grote investering. Belangrijk dus dat klanten zo snel mogelijk geconnecteerd kunnen worden. Als de nummer 1 Netwerk Service Provider in Europa hebben we hiervoor een solide werkwijze opgezet.

Design & site-acquistion

Het bereik van 5G-antennes is beperkt. Wij designen een mobiel netwerk met perfecte dekking (met uitzondering van radioplanning). Hierna zetten we volledig in op site-acquisitie. Lokaal verankerde partners en wijzelf vragen vervolgens de nodige vergunningen aan.

Site-engineering

We ontwerpen en bouwen nieuwe sites (ontwerp staalconstructies en stabiliteitsstudies uitvoeren). Ook upgraden we bestaande sites aan de hand van innovatieve technologie. Via een 360-gradencamera maken we een digitale twin/SOP-in van de site. Dat scheelt bezoeken op locatie en versnelt het proces.

Site-construction

We installeren passieve en actieve apparatuur (inclusief kabelwerkzaamheden en commissioning), voeren civiele werkzaamheden uit (versteviging van sites) en pakken de ontmanteling en recyclage op. De benodigde vergunningsaanvragen voeren wij ook uit. Hierna maken we via de 360-gradencamera een SOP-out.  

Site-acceptation

Tijd om te testen. We voeren testscripts en drive-testen uit (Antenna Live Validation). Ook controleren we alle uitgevoerde werkzaamheden en documentatie. Eventuele punches werken we af.

Forward & reverse logistics

We vervangen end-of-life-apparatuur en zorgen ervoor dat deze weer in jouw warehouse wordt opgeslagen of wordt gerecycleerd. 

Site-maintenance

Onze samenwerking stopt niet na de bouw. Wij onderhouden periodiek de passieve apparatuur, waarvoor we ook digital twins inzetten. Interventieteams staan klaar bij incidenten en voeren Antenna line repair services uit, op basis van vooraf afgesproken SLA’s. 

Project management

Gedurende het hele project bewaken onze ervaren operation managers samen met hun teams de kwaliteit, snelheid en veiligheid. Ook rapporteren zij doorlopend aan jou. 

Kennisdeling in de Circet Academy

Een stap achter de schermen. In de Circet Academy delen we nieuwe inzichten en opgedane kennis. We leiden eigen medewerkers en onderaannemers op, zodat we altijd voldoende capaciteit waarborgen.

 

 

Safety first!

Veiligheid is ons stokpaardje

Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en voeren op elke projectlocatie steevast een LMRA (Last Minute Risk Analysis) uit. Aan de hand van Toolbox-meetings houden we de vinger aan de pols. Ook verkeersveiligheid staat hoog op de agenda. In de Circet Academy leiden we onze mensen op en bootsen we realistische werksituaties na om (nieuwe) medewerkers attent te maken op eventuele risico’s en gevaren.

Ik wil meer weten!

Veiligheid, gezondheid en milieubewustzijn: in elke activiteit en ieder werkproces binnen Circet besteden we er aandacht aan.

Bavo De Cock, CEO - Circet Benelux