Tevreden klanten zijn cruciaal in elke business, maar nog net dat tikkeltje meer in telecom, smart energy en ICT. Automatiseer, structureer en digitaliseer je field dienstverlening met Service Cruiser: een softwareplatform op maat waarmee je via de cloud moeiteloos de installatie en reparaties van toestellen plant, diensten en techniekers aanstuurt, en nog veel meer. 

 

Over ons     Werken bij Circet

Wat is Service Cruiser?

Service Cruiser is hét field workforce management system ontworpen door het development & product management team van Circet. We helpen o.a. telecom, smart energy en ICT-spelers om hun field dienstverlening op wieltjes te doen lopen, met een SaaS-platform in de cloud. Een team van toegewijde experts onderhoudt het platform en ontwikkelt voortdurend features en oplossingen op maat van jouw bedrijf.  

Service Cruiser maakt moeiteloos verbinding met jouw systemen

Combineer een brede waaier aan functies

Met Service Cruiser beheer je moeiteloos en end-to-end terugkerend volumewerk. Van dispatching tot plannen van order entry, repairs en installaties: tackel hoge volumes met zo weinig mogelijk manuele administratieve interventies.

Verbeter de beleving van je eindklant

Creëer een onnavolgbare klantenbelevenis met uitgebreide communicatiemogelijkheden via webportals, mail, callcenters,… Stuur automatisch remindermails en afspraakbevestigingen en til zo de customer journey van je eindklant naar een nieuw niveau.

Kies voor veiligheid

Service Cruiser zet volop in op field veiligheid (met last minute risk assessments, bidirectionele informatieuitwisseling tussen backoffice en field, checklists, en meer) en informatiebeveiliging (de ontwikkeling en ondersteuning rond Service Cruiser is ISO27001-genormeerd).

Deze klanten gebruiken Service Cruiser al

Behaal snel resultaat

TCO

Verminder je TCO

Verminder je TCO met meer dan 35% via state-of-the-art planning en workflow management.  

First Time right

Verhoog je First Time Right

Verhoog je First Time Right ratio met meer dan 15% via uitstekend competentiemanagement en assistentie op afstand. 

Klanttevredenheid

Meer klanttevredenheid

Ga voor meer dan 10% meer klantentevredenheid via geautomatiseerde en heldere communicatie met je eindklant. 

 

 

Safety first!

Veiligheid is ons stokpaardje

Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en voeren op elke projectlocatie steevast een LMRA (Last Minute Risk Analysis) uit. Aan de hand van Toolbox-meetings houden we de vinger aan de pols. Ook verkeersveiligheid staat hoog op de agenda. In de Circet Academy leiden we onze mensen op en bootsen we realistische werksituaties na om (nieuwe) medewerkers attent te maken op eventuele risico’s en gevaren.

Ik wil meer weten!

Veiligheid, gezondheid en milieubewustzijn: in elke activiteit en ieder werkproces binnen Circet besteden we er aandacht aan.

Bavo De Cock, CEO - Circet Benelux