De steeds toenemende stroom aan dataverkeer via smartphones en geconnecteerde IoT-apparaten vraagt om een snel en betrouwbaar netwerk. Zeker nu 5G opgang maakt, is een stabiele en veilige netwerkinfrastructuur primordiaal. Circet staat aan je zijde met totaaloplossingen voor Fiber to the Site (FttS): de verbinding van glasvezelnetwerk tot aan de mast. En dat van ontwerp tot onderhoud. We denken met je mee en zoeken samen naar kansen. Zo zitten jij en je klanten gebeiteld op de mobiele snelweg. 

Over ons     Werken bij Circet

Wat je mag verwachten

Topkwaliteit

In een wereld die continu verandert en versneld digitaliseert, speelt een robuuste, betrouwbare en razendsnelle internetverbinding een cruciale rol. Circet kent de laatste nieuwe technologieën, denkt met je mee, coördineert en installeert fiberverbindingen van topkwaliteit bij je klanten. Zo garandeer jij je eindklanten een maximale uptime (> 99,99%).

Van A tot Z

Circet designt, legt aan, test en verbindt je klanten op je fibernetwerk. Kortom, we ontzorgen je – als grootste speler in Europa – volledig. Van de communicatie met alle stakeholders tot en met het gebruiksklaar maken van de aansluiting in de woningen. Daar stopt het zelfs niet. Want ook achteraf kun je op de knowhow van onze technici rekenen voor deskundig onderhoud.

Geolied team

Om de doorlooptijden te verkorten, zetten we multiskilled teams in met o.a. FttH-designers, een city manager, werfleider en permit officers. Zij maken het ontwerp, vragen vergunningen aan en volgen de werken nauwgezet op. De graafploegen zijn dagelijks in de weer voor civiele werken. En de glasvezellassers connecteren de kabels. Zowel bij POP-locaties als in het straatbeeld naar de huishoudens toe. Samengevat: minder hinder, méér werk in dezelfde tijd!

Onze USP's

  • Turnkey-oplossingen zonder zorgen  

  • Een partner die meedenkt en expertise met je deelt 
  • Goede relaties met stakeholders zoals gemeenten en provincies 

Fiber to the Site

Beproefde methode voor je glasvezelverbinding
Onze specialisten werken volgens een doordacht stappenplan dat we opstelden op basis van jarenlange ervaring in de markt.

Met zekerheid aan de start

Haalbaarheidsonderzoek en site surveys

Voor we van start gaan, bepalen we de verwachte investeringskosten en de technische haalbaarheid van je project. We voeren onder meer site surveys uit om het meest efficiënte tracé te bepalen. 

Communicatie en vergunningen voor jou geregeld

Contact met stakeholders

Tijdens de voorbereidende fase brengen we ook alle stakeholders in kaart. We communiceren transparant over de geplande werkzaamheden. Daarnaast zorgen we voor de aanvraag van de nodige vergunningen bij de overheden. 

Ontwerp door specialisten

Engineering en calculatie

Vervolgens gaan onze ingenieurs aan de slag om de juiste engineering te maken voor het project. Ze houden rekening met de resultaten van de site survey en de eisen en wensen van jou als klant.  

Tijd voor actie

Uitvoering

Op basis van alle voorbereidingen schiet ons uitvoerend team in actie. Ze zorgen voor de nodige graafwerken, leggen de glasvezelkabel tot aan de mast, monteren en assembleren, maken alle verbindingen in de technische locaties, testen grondig en stellen je installatie tot slot in bedrijf. 

Je systemen up-to-date

Registratie

Na de oplevering van het project registreren we de benodigde informatie zoals de ligging en inhoud van het tracé en de meetwaarden in je systemen voor een vlekkeloze upgrade van je mobiele datanetwerk. 

Reactief én proactief

Onderhoud

We onderhouden alle componenten van je glasvezelnetwerk. Met precisie en de allerhoogste kwaliteit. Zowel reactief als proactief. Goed om te weten: onze technici werken snel over de hele Benelux en houden rekening met strakke SLA’s. Alles om je netwerk operationeel te houden. 

Testing

24/7 monitoring

Voor het netwerk live gaat, testen we alles grondig. Op dat ogenblik leveren we ook alle nodige as-builtplannen en overige informatie aan. 

 

 

Safety first!

Veiligheid is ons stokpaardje

Onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en voeren op elke projectlocatie steevast een LMRA (Last Minute Risk Analysis) uit. Aan de hand van Toolbox-meetings houden we de vinger aan de pols. Ook verkeersveiligheid staat hoog op de agenda. In de Circet Academy leiden we onze mensen op en bootsen we realistische werksituaties na om (nieuwe) medewerkers attent te maken op eventuele risico’s en gevaren.

Ik wil meer weten!

Veiligheid, gezondheid en milieubewustzijn: in elke activiteit en ieder werkproces binnen Circet besteden we er aandacht aan.

Bavo De Cock, CEO - Circet Benelux