Totaaloplossingen voor Fiber to the Site

5G zonder zorgen

5G betekent meer masten en meer bouw- en graafwerkzaamheden. Alleen zo kunnen een miljoen toestellen per vierkante kilometer verbinding maken met het internet. Het mobiele dataverkeer verloopt via de masten over het glasvezelnetwerk. En juist de aansluiting voor de mast is een van de specialiteiten van Circet. Wij hebben alle expertise in huis: vele jaren ervaring, sterke technische vaardigheden en een resultaatgerichte bedrijfscultuur. 

 

 

Turnkey-oplossing

Bij Circet vind je complete oplossingen voor je netwerkinstallatie, van ontwerp tot onderhoud. Voor Fiber to the Site-verbindingen gaat het concreet om haalbaarheidsonderzoeken, engineering, contact met stakeholders, aanvragen van vergunningen, aanleg en oplevering van de masten, het verbinden van nieuwe en bestaande sites. Ook de achterliggende installaties verzorgen we, zoals de zendapparatuur in een mast. 

Partner aan je zijde

Jij focust je op je corebusiness, wij zorgen dat je mobiele netwerk online is en blijft. We communiceren daarbij steeds transparant over de voortgang van de werken. Ook bij potentiële nieuwe aansluitlocaties brengen we je op de hoogte. Behoefte aan advies? We denken met je mee en gaan samen de marktuitdagingen van morgen aan. We schaven onze kennis continu bij in de Circet Academy om top of mind te blijven op het vlak van technologie en typologie. Kortom, we ontzorgen van a tot z.  

Daarom kies je voor FttS van Circet

  • Turnkey-oplossingen zonder zorgen  

  • Een partner die meedenkt en expertise met je deelt 
  • Goede relaties met stakeholders zoals gemeenten en provincies 

 

Fiber to the Site

Beproefde methode voor je glasvezelverbinding

Onze specialisten werken volgens een doordacht stappenplan dat we opstelden op basis van jarenlange ervaring in de markt. 

Met zekerheid aan de start

Haalbaarheidsonderzoek en site surveys

Voor we van start gaan, bepalen we de verwachte investeringskosten en de technische haalbaarheid van je project. We voeren onder meer site surveys uit om het meest efficiënte tracé te bepalen. 

Communicatie en vergunningen voor jou geregeld

Contact met stakeholders

Tijdens de voorbereidende fase brengen we ook alle stakeholders in kaart. We communiceren transparant over de geplande werkzaamheden. Daarnaast zorgen we voor de aanvraag van de nodige vergunningen bij de overheden. 

Ontwerp door specialisten

Engineering en calculatie

Vervolgens gaan onze ingenieurs aan de slag om de juiste engineering te maken voor het project. Ze houden rekening met de resultaten van de site survey en de eisen en wensen van jou als klant.  

Tijd voor actie

Uitvoering

Op basis van alle voorbereidingen schiet ons uitvoerend team in actie. Ze zorgen voor de nodige graafwerken, leggen de glasvezelkabel tot aan de mast, monteren en assembleren, maken alle verbindingen in de technische locaties, testen grondig en stellen je installatie tot slot in bedrijf. 

Je systemen up-to-date

Registratie

Na de oplevering van het project registreren we de benodigde informatie zoals de ligging en inhoud van het tracé en de meetwaarden in je systemen voor een vlekkeloze upgrade van je mobiele datanetwerk. 

Reactief én proactief

Onderhoud

We onderhouden alle componenten van je glasvezelnetwerk. Met precisie en de allerhoogste kwaliteit. Zowel reactief als proactief. Goed om te weten: onze technici werken snel over de hele Benelux en houden rekening met strakke SLA’s. Alles om je netwerk operationeel te houden. 

Specialisten in eigen NOC’s

24/7 monitoring

We monitoren glasvezelnetwerken 24/7 in onze twee eigen Network Operations Centers (NOC’s) en schieten proactief in actie wanneer nodig. Zo zijn we de meeste problemen nagenoeg altijd een stap voor. 

 

 

 

Safety first! 

Veiligheid is ons stokpaardje 

Onze medewerkers zijn VCA**-gecertificeerd en voeren op elke werf steevast een LMRA (Last Minute Risk Analysis) uit. Afhankelijk van de soort activiteit doen we ook een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie). Aan de hand van Toolbox-meetings houden we de vinger aan de pols. Ook verkeersveiligheid staat hoog op de agenda. In de Circet Academy bootsen we realistische werksituaties na om (nieuwe) medewerkers attent te maken op eventuele risico’s en gevaren.