Contract type: Contract onbepaalde duur
Publicatiedatum: 14 november 2021

Functietitel: Opleidingsassistent Referentie:Opleidingassistent

Activiteit: Circet Academy, Administratief medewerker
Regio : Hedel (NL)
Solliciteer

Wat ga je doen?

De opleiding assistent ondersteunt de Circet Academy en is verantwoordelijk voor de organisatie, planning en administratieve afhandeling van cursus- trainingen- en opleidingstrajecten binnen Circet Nederland. Je komt terecht in een enthousiast team dat graag aan de slag gaat om organisatiedoelstellingen te behalen en altijd mogelijkheden tot verbetering ziet.

In deze leuke veelzijdige functie verzorg  je de administratieve ondersteuning voor deelnemers, trainers,  en andere toeleveranciers van de  Circet Academy.  In deze rol ben je tevens  verantwoordelijk voor een juiste voorbereiding van de trainingen.  Dit betekent onder andere  dat je ervoor zorgt de trainingslocaties geregeld  zijn en dat de juiste leermiddelen, audiovisuele middelen en arrangementen voor de deelnemers geregeld zijn.  Je zorgt ervoor dat deelnemers op tijd worden uitgenodigd en  de  juiste informatie krijgen ter voorbereiding van de trainingen. Tijdens de trainingen controleer je prestatie- en presentielijsten op volledigheid  en zorg je samen met de trainers dat op trainingsdagen alles  vlekkeloos verloopt.

Naast al deze werkzaamheden ondersteun je de Circet Academy in haar opleidingsadvies voor onze “klanten”, de medewerkers van Circet Benelux in Nederland.  Binnen de Circet Academy vind wij opleiden en continue verbeteren vanzelfsprekend.  Variatie in je werk is vanzelfsprekend en als je dat ook leuk vindt dan ben je bij ons aan het goede adres.

Je profiel

De juiste kandidaat heeft een MBO Opleiding gevolgd  richting bijvoorbeeld zakelijke dienstverlening. Je bent pro actief, hebt een goede beheersing van de Nederlandse  taal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt talent voor plannen en organiseren in drukke situaties behoud je altijd het overzicht.  Door jouw enthousiaste en klantgerichte  instelling werken mensen graag met je en communiceer je makkelijk met onze deelnemers indien ze vragen hebben. Je kunt werken met MS Office en bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wij bieden 

  • Een goed salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Een laptop en telefoon van de zaak;
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
  • Het volgen van trainingen om jouw kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen;
  • Je komt terecht in een jong en dynamisch bedrijf waar de werknemer centraal staat;
  • Veel vrijheid binnen het uitvoeren van je functie;
  • Mogelijkheid tot vast dienstverband bij goed functioneren;

Herken je jezelf in dit profiel en wil je direct solliciteren op deze leuke functie kun je contact opnemen met Marielle Innemee, HR Businesspartner. . Zij is te bereiken via marielle.innemee(at)circet.nl of 06-10988083. Je kunt dan binnen 1 werkdag rekenen op een eerste reactie.

Solliciteer