We zetten volop in op een futureproof en duurzaam HR-beleid Een blik vooruit

Op het to-dolijstje van Sophie Decroix, HR-Director bij Circet Belux, staan maar liefst 70 projecten. Met een ambitieuze roadmap bouwt ze in 2022 verder aan haar HR-beleid. “We willen onze werknemers ondersteunen in elke fase van hun professionele carrière.”  

Employee lifecycle excellence

“Vorig jaar was heel intens en ik ben bijzonder fier op mijn team,” vertelt Sophie Decroix wanneer ze de gerealiseerde HR-projecten overloopt. “We werkten de bouwstenen uit voor een duurzaam HR-beleid, denk maar aan recruitment, learning, payroll, fleet, HR-analytics, talent & performance management, enzovoort. Alle basisprocessen zijn uitgewerkt, in 2022 gaan we verder over tot de praktijk en zetten we volop in op de employee experience & satisfaction.”

“Medewerkers zijn het kapitaal van onze organisatie en we willen dan ook verder inzoomen op die Employee lifecycle Excellence om van de tewerkstelling een ware experience te maken. We willen medewerkers in elke fase van hun professionele carrière steeds ondersteunen en begeleiden. Dat betekent een sterke onboarding, goede interne doorstroming, een competitief salarisbeleid, een uitgebreide opleidingscatalogus, een sterk retentie- en zelfs exitbeleid. Zodat iedereen die een passage maakt bij Circet er met een positief gevoel op kan terugblikken.”

“We ondersteunen medewerkers in elke fase van hun professionele carrière”

Een blik op 2022

Sophie kijkt uit naar het komende jaar. “We gaan met HR verder onze stempel drukken. We staan daarbij opnieuw voor een stevige uitdaging. Na de verschillende overnames van de afgelopen jaren is het onze taak om van Circet één grote harmonieuze entiteit te maken, verenigd rond dezelfde visie.

“Van Circet één harmonieuze entiteit maken is onze grootste uitdaging”

Starten bij Circet

In 2022 is Circet op zoek naar maar liefst 350 nieuwe profielen. “Starten bij Circet moet een echte beleving zijn. Een warm onthaal van ons talent team, uitvoerige toelichting over onze organisatie en systemen, talloze begeleidingsmogelijkheden... Ook de praktische kant is tiptop geregeld. “Er is niets frustrerender dan toekomen op je eerste werkdag en merken dat je bureau, wagen of laptop nog niet klaar zijn. Dat willen we vermijden.”

“Leren maakt een onmisbaar deel uit van onze bedrijfscultuur”

Circet biedt z’n medewerkers groeikansen, en zeker ook de starters. “We zoeken mensen met een gedreven attitude en leiden hen op tot techniekers en vakspecialisten. We hebben 2 interne trainers die het afgelopen jaar meer dan 5000 uren aan training hebben gegeven. Daarnaast bekijken we voor elke departement waar de behoeftes liggen: onze IT’ers kunnen bij ITUniversity terecht voor opleidingen, managers kunnen leadership-trainingen volgen om onze feedbackcultuur te versterken. We werken met verschillende opleidingspartners alsook platformen waardoor we een brede waaier aan opleidingen en opleidingsvormen kunnen aanbieden. Bovendien kan je bij ons proeven van verschillende departementen: als je op iets uitgekeken bent, kan je je bijscholen om een ander project op te pikken of eens voor een andere klant werken. Dat is nu een pak makkelijker dan vroeger.” Uiteindelijk werken we met z’n allen aan 1 gemeenschappelijk doel. One team, one goal!