Fundamentele bouwstenen om energietransitie mogelijk te maken

De groene energietransitie staat hoog op de agenda. Slimme digitale meters zijn een van de fundamentele bouwstenen voor het slim elektriciteitsnet. Inzicht verwerven in energieverbruik en het verhogen van de zelfconsumptie worden essentieel om de energietransitie mogelijk te maken.  

Innovatieve IoT toepassingen en energie beheerssystemen zullen helpen om de energievraag en het aanbod beter op elkaar af te stemmen. De laadpaal voor elektrische voertuigen heeft bijvoorbeeld allerlei slimme functies waarmee je het opladen van je auto makkelijk kan instellen. Deze detecteert bijvoorbeeld of andere toestellen op dat moment veel verbruiken en stelt het eigen vermogen erop af. 

Circet biedt een totale installatieservice aan nutsbedrijven, energieleveranciers en mobility service providers. De IoT en energy field engineers van Circet zijn goed opgeleid in meerdere domeinen zodat ze de juiste kennis inzetten voor elk toestel op de juiste plaats en het juiste moment. Er is altijd een Circet service engineer in de buurt om uw geconnecteerde toestellen te installeren en te onderhouden. 

Circet automatiseert uw dienstverlening maximaal met Service Cruiser, voor een extra snelle en efficiënte ondersteuning. Via de cloud kunnen we de installatie, het onderhoud en de service van al uw geconnecteerde toestellen heel efficiënt controleren. Zo kunt u zelf de focus leggen op uw kernactiviteiten en tegelijk uw klantentevredenheid verhogen. 

Hierdoor beleeft de klant steeds een vlotte en aangename ervaring van aanvraag tot oplevering: van het efficiënt onboarden tot alle werkzaamheden waarmee de installatie van een digitale slimme meter, een laadpunt (AC, DC, snelladers) of energiebeheerssysteem gepaard gaan. Tot slot kan Circet ook de Smart Devices beheren en onderhouden door middel van een 7x24 support.