Circet Benelux, voormalig ESAS, werd opgericht in 2000 en is vandaag Europese marktleider op vlak van telecominfrastructuur diensten. De voorbije jaren heeft Circet Benelux zich enorm kunnen versterken met nieuwe competenties, platformen en sterke teams via een aantal acquisities. Zo werden de bedrijven Teletronika, BAM Infratechniek België, Lomitel, Spitters en recentelijk ook NKM overgenomen door Circet. Dit maakte de exponentiele groei mogelijk die het bedrijf heeft doorgemaakt in de Benelux. 

Trots op wie we zijn

Circet Benelux is klaar voor de toekomst en geeft op efficiënte wijze steeds meer huishoudens toegang tot een razendsnelle internetverbinding. Dit benadrukt onze ambitie om de digitale snelweg voor gans de Benelux aan te leggen. Iedere dag worden honderden woningen aangesloten op glasvezel door onze gecertificeerde service engineers.

Onze jarenlange ervaring met grootschalige investeringsprojecten stelt ons in staat een totaaloplossing te bieden voor een gestructureerde en kostefficiënte realisatie van telecomnetwerken. Circet Benelux is een expert in de uitrol van glasvezelnetwerken (FttH/ FttX).

Ook in de opbouw van mobiele 4G- en 5G-netwerken gaan we een toonaangevende rol spelen.

Bavo De Cock
CEO, Circet Benelux

Een groeiend bedrijf

Circet Benelux maakt deel uit van de Circet Group. De Circet Group is de belangrijkste leverancier van telecominfrastructuurdiensten in Europa. Onze groep is naast België, Nederland en Luxemburg gevestigd in Frankrijk, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Spanje, Marokko, Zwitserland, Griekenland en Roemenië. In 2020 behaalde onze groep een gezamenlijke omzet van meer dan 2 miljard euro met 10000 medewerkers verspreid over de verschillende landen. In de Benelux heeft Circet 25 filialen met 1500 medewerkers.

De klanten van Circet zijn telecomoperatoren, fabrikanten van telecomapparatuur, infrastructuurbeheerders, energiebedrijven en lokale overheden. Circet, dat in de markt wordt erkend om zijn wendbaarheid en flexibiliteit, is een pionier op het gebied van turnkey projectbeheer en ondersteunt haar klanten bij de industrialisatie van hun processen.

Circet biedt haar klanten kant-en-klare telecominfrastructuurdiensten die alle bedrijfsonderdelen van de sector bestrijken: engineering, bouw, activatie, exploitatie en onderhoud van vaste en mobiele telecommunicatienetwerken, alsmede verkoop van abonnementen en aansluiting van abonnees.

De structuur van de onderneming is opgebouwd rond een hecht managementteam op hoog niveau dat nabijheid, reactievermogen en korte besluitvormingstrajecten bevordert.

We engageren ons voor de maatschappij

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Circet Benelux heeft een EcoVadis-label. EcoVadis is een internationale organisatie die objectief de MVO-score van bedrijven meet en deze helpt te verbeteren. Jaarlijks neemt Circet Benelux de tijd om een audit uit te voeren rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het doel is om de organisatie steeds te blijven verbeteren en de EcoVadis-score ieder jaar te laten stijgen. Door dit lidmaatschap onderschrijft Circet fundamentele waarden op het gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en anti-corruptie. Lees er hier meer over. 

Aandacht voor een veilige en gezonde werkomgeving

Circet Benelux is VCA-gecertificeerd voor België, Nederland en Luxemburg. Het betekent dat onze medewerkers op regelmatige basis bewijzen dat we een veilige, gezonde en milieuvriendelijke organisatie zijn. Dit certificaat behaalden we onder andere door een LMRA (Laatste Minuut Risico-Analyse) voor iedere nieuwe werksituatie in te voeren. Iedere medewerker evalueert aan de hand van deze checklist bij aankomst meteen hoe veilig de werkomgeving is, waar de gevaren zijn en welke risico’s hij of zij uit de weg kan gaan.

Om het VCA-label te behouden, organiseren we Toolbox-meetings om veiligheid blijvend onder de aandacht te brengen. In deze meetings is extra aandacht voor verkeersveiligheid, omdat vele van onze medewerkers vaak onderweg zijn.

Gecertificeerde technici

Circet Benelux richtte een eigen Academy op, waar medewerkers opleidingen kunnen volgen.  Naast de theorie is er vooral praktijk opleiding. Medewerkers krijgen financiële en praktische steun om certificaten te behalen. Technici zetten hun opleiding in de praktijk in Circet Academy. In ons zelfgebouwde opleidingscentrum worden realistische werksituaties nagebootst.

Circet Benelux werkt ook samen met scholen in België en Nederland. Ieder jaar kunnen een twintigtal schoolverlaters enkele weken tot twee maanden meelopen met Field engineers om zo veel mogelijk bij te leren uit de praktijk. 

CIRCET 2021 IN EEN NOTENDOP