De harmonieuze ontwikkeling en groei van Circet Benelux, zijn gebaseerd op de core values die binnen het bedrijf gedeeld worden.

CLIENT

Klanten zijn de eerste troef van de onderneming en alle werknemers spelen een rol om ervoor te zorgen dat zij tevreden zijn en bereid zijn met Circet samen te werken.

INVOLVEMENT

Elke werknemer van de onderneming is betrokken en verantwoordelijk, en gedraagt zich als een ondernemer in een bedrijf waar autonomie en flexibiliteit de boventoon voeren.

RESULT

Circet heeft een cultuur van productiviteit en resultaten ontwikkeld en slaagt erin de financiële normen van de markt te overtreffen. De partners van Circet hebben vertrouwen en het bedrijf kan investeren en haar ontwikkeling voortzetten.

CHALLENGE

Als Circet groeit, is dat omdat het in beweging is, reactief is en weet hoe met risico’s om te gaan.

EVOLUTION

Het vermogen van Circet om zijn organisatie en activiteiten aan te passen aan de evolutie van zijn markt is een van de redenen van zijn succes. Dit schept grote kansen voor de werknemers van Circet, die zich ook kunnen ontwikkelen, nieuwe banen kunnen ervaren en kunnen blijven leren.

TEAM

Verenigd door dezelfde passie en gedreven door een sterke wil om te slagen, hebben de werknemers van Circet een sfeer in het bedrijf gecreëerd die telecomwerknemers aanmoedigt zich bij hen aan te sluiten en klanten om met hen samen te werken.