Netwerkbeheer en Onderhoud Focus op beschikbaarheid

Netwerken beheren doen wij vanuit ons eigen Network Operations Center (NOC). Een plek waar alles draait om beschikbaarheid en kwaliteit. De professionals van Circet Benelux staan 24/7 klaar voor onze klanten en zorgen dat alles adequaat wordt beheerd. Zowel voor bestaande, als nieuwe coaxkabel- en glasvezelnetwerken.

Daarnaast borgen wij uw gehele technische administratie, realiseren wij de wettelijke verplichtingen onder andere de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION Beheer) en initiëren wij overleggen met grond- en infrastructuurbeheerders bij reconstructies.

Onze focus ligt op beschikbaarheid, en goed netwerkbeheer is daarbij cruciaal. Circet Benelux beheert al jarenlang netwerken in coax, glasvezel en koper, dit is ons vak.

Zonder communicatie staat alles stil. Daarom zorgen we ervoor dat netwerken betrouwbaar functioneren. Het liefste altijd, maar soms valt er toch wel eens iets uit. Het blijft tenslotte mensenwerk. Met een toegewijd team, voldoende reservematerialen en goed gereedschap weten we eventuele problemen snel en goed op te lossen. In het belang van onze klanten. Want daar doen we het voor.

Technisch administratief beheer

Circet verzorgt zowel technisch als administratief beheer, als het preventief en correctief onderhoud voor meerdere opdrachtgevers met breedband infrastructuur. Continuïteit van deze dienstverlening is van groot belang om klanttevredenheid te bewerkstelligen én te behouden.

Facilitair Beheer

Onder facilitair beheer valt alles wat betrekking heeft op onderhoud van de PoP-locaties en de fysieke kabelinfrastructuur. Dit faciliteren wij potentieel voor alle gebieden in de Benelux. Ontzorgen staat hierbij net als bij alle andere Circet-dienstverlening centraal. Bij ons facilitaire beheer kan u concreet denken aan 24/7 monitoring tot volledige rapportages.

Incident management & Preventief onderhoud

Incidenten en storingen kunnen altijd voorkomen en dan is het wel zo fijn om een partij te hebben die hier direct op kan anticiperen. Bij Circet hebben we een uitgebreide voorraad materialen waarmee onze stand-by monteurs direct op iedere storing in kunnen springen en deze adequaat verhelpen.

Network Operations Center

Wij zijn meer dan een partner in toegangsbeheer en networkmonitoring alleen. Het Circet NOC heeft een centrale rol in het Service en Beheer dat verder gaat dan geautoriseerd toegang verlenen tot de apparatuur, systemen en locaties van de klant. Onze kennis van de systemen wordt gecombineerd met een uitgebreid dienstenpakket. Zo wordt onderhoud uitgevoerd door gespecialiseerde beheerders die verantwoordelijk zijn voor de locaties, elk met hun eigen rayon. Deze beheerders en de technici die in het veld zijn de ogen en oren van het NOC.

Het Circet NOC is 24/7 bereikbaar en maakt gebruik van software waarvan het aanzicht van de gebruikersinterface door eigen medewerkers is ontworpen. De centrale software, die de overzichten met meldingen op de kaart toont, voorziet de dienstdoende NOC-operator van de relevante informatie.

Meer weten over onze diensten?

De afhankelijkheid van een netwerk wordt groter, en groter.

En de beschikbaarheid dus steeds belangrijker. Wij begrijpen dit.

Onze focus ligt sterk op de beheersprocessen, die volgens ons altijd nóg strakker en slimmer kunnen worden ingericht. Dit zorgt telkens voor nieuwe optimalisaties en meer grip op de kwaliteit van het netwerk.