Workforce Management System Een betere dienstverlening voor al uw IoT-devices

Uw klanten willen vooral een snelle oplossing voor hun problemen. Door uw dienstverlening maximaal te automatiseren met Service Cruiser, krijgen uw klanten een extra snelle en efficiënte ondersteuning.  Circet ontwikkelde een eigen softwareplatform om al uw toestellen een nog betere service te geven: Circet Service Cruiser. Daarmee kunnen we via de cloud de installatie, het onderhoud en de service van al uw geconnecteerde toestellen heel efficiënt controleren. Zo kunt u zelf de focus leggen op uw kernactiviteiten en tegelijk uw klantentevredenheid verhogen. 

Service Cruiser automatiseert zoveel mogelijk de service van al uw installaties en toestellen, zowel die bij u op kantoor als bij uw klanten. Zo kunnen we ook problemen op afstand oplossen. U bent producent of verkoper van smart devices of u levert telecomdiensten? Ons team staat in voor de volledige dienst na verkoop, van installaties tot technische interventies bij uw klanten aan huis. 

Service Cruiser Software Uw voordelen

Geautomatiseerde planning

De Circet Service Cruiser planningsoftware zorgt voor een automatische, voortdurend bijgestuurde werkplanning van onze field engineers. Het systeem stuurt telkens de meest geschikte field engineer naar elke afspraak op basis van een aantal parameters zoals locatie, route, toestel en vaardigheden.

Grotere klantentrouw

Een positieve klantenervaring is cruciaal voor de klantentevredenheid en klantentrouw. Service Cruiser helpt ons de kwaliteit van uw klantenservice te garanderen. Zo kunt u uw imago, reputatie en merknaam verstevigen en klanten aan u binden.

First time right: snellere klantenservice, lagere kosten

Circet werkt altijd in functie van een ‘first time right’ oplossing: direct het juiste antwoord op elke vraag. Daarom stuurt Service Cruiser altijd de service engineer met de juiste kennis,en de juiste vervangstukken binnen de overeengekomen SLA naar uw klant. 

Ondersteuning op afstand

Standaardinstallaties, updates en heel wat technische ondersteuning kunnen we zonder problemen op afstand uitvoeren. Pas als dat niet kan, gaan we het probleem oplossen bij uw klant aan huis. Dat is voor u goedkoper en voor de klant gemakkelijker.

Hogere Net Promotor Score

Door onze geautomatiseerde dispatching verloopt uw klantenservice efficiënter, uw klanten ontvangen een service engineer op het moment dat zij dat wensen en verliezen onze field service engineers zo weinig mogelijk tijd met verplaatsingen. Die aanpak tilt uw klantenservice naar een hoger niveau met hoge Net Promoter Score (NPS) als resultaat.

Uw monteurs, klanten en dispatchers zijn gelukkiger dankzij een vlekkeloze planning. Uw field engineers kunnen zich volledig op hun taken concentreren en hun planning na elk bezoek raadplegen. En uw dispatchers kunnen vertrouwen op hun persoonlijke assistent en zo repetitieve taken en moeilijke berekeningen uitsluiten. Ze hoeven alleen in te grijpen als de software alarm slaat. Uw klanten weten wie er wanneer komt en welk probleem ze zullen oplossen. En u zorgt er voor dat de juiste technicus op het juiste moment de juiste klant met de juiste apparatuur bezoekt, elke keer opnieuw. Met onze planningssoftware in de cloud was realtime planning nog nooit zo eenvoudig. 

Meer weten over Service Cruiser?