Een belangrijke mijlpaal in de aanleg van het glasvezelnetwerk

Op een zonnige maandagmiddag 7 maart 2022 is onder het toeziend oog van wethouder Johan Swaans van de gemeente Goirle, Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van DELTA Fiber Netwerk en Ad Baartmans, Sales Director van Circet Nederland een bovengrondse verdeelkast geplaatst in Riel, gemeente Goirle. Een belangrijke mijlpaal in de aanleg van het glasvezelnetwerk. Deze verdeelkast, ook wel PoP (Point of Presence) genoemd, verdeelt straks het digitale signaal naar de woningen die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk. De heren hebben ook een symbolische ‘’laatste schop in de grond gezet’’ om te vieren dat de graafwerkzaamheden zijn afgerond, Riel over een aantal maanden i is verglaasd en de diensten snel geleverd kunnen worden.

Datagericht werken is de toekomst

Wethouder Johan Swaans, portefeuillehouder economische zaken en openbare ruimte: “Een goede infrastructuur voor digitaal verkeer is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor inwoners en bedrijven. Daarom is het fijn dat Riel ook op dit punt weer bij de tijd is”.  

De technologie ontwikkelt zich razendsnel
Jos van der Klauw, Directeur Bouw en Beheer van  DELTA Fiber Netwerk: “Ruim 20 jaar geleden had lang nog niet iedereen een mobiele telefoon en vond men dat onzin, tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder. Hoe het erover 20 jaar uit gaat zien, durf ik niet te voorspellen. Wat ik wel zeker weet is dat de technologie keihard doorontwikkeld. Wij als DELTA Fiber Netwerk geloven dat het daarom juist nu belangrijk is om de glasvezel aan te leggen en Riel klaar te maken voor de toekomst. Wij kunnen dat niet alleen, de samenwerking met de gemeente en met Circet is belangrijk. Wij kijken uit naar een succesvol project wat leidt tot de beschikbaarheid in Riel van snel internet binnen een aantal maanden”.

Meer dan 500 kilometer glasvezelkabel voor 4038 woningen
Sales Director Ad Baartmans, van aannemer Circet Nederland: “Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg van glasvezel in Alphen, Chaam en Riel.  In november 2021 zijn wij gestart in Riel. De graafwerkzaamheden zijn hier inmiddels afgerond en binnenkort starten we met de eerste huisaansluitingen. De verwachting is dat wij in het derde kwartaal van dit jaar ruim 1000 woningen in Riel hebben aangesloten op het glasvezelnetwerk. Daarna gaan we verder in Alphen en Chaam. In deze drie kernen wordt er 58 km aan graafwerkzaamheden verricht en in totaliteit wordt er meer dan 500 kilometer glasvezelkabel aangelegd om 4038 woningen te kunnen voorzien van snel internet. Dank aan onze opdrachtgever DELTA Fiber Netwerk voor deze mooie opdracht en aan de gemeente voor deze prettige samenwerking’’.