We willen niet enkel Europees, maar ook mondiaal de grootste worden. Een jaaroverzicht

Glasvezel in meer dan 180.000 woningen. 10.000 nieuwe laadpunten voor elektrische wagens, meer dan 480.000 telecom interventies en 60.000 slimme meters. Een recordomzet van meer dan 300 miljoen euro én een groei van meer dan 20%. De cijfers liegen er niet om: Circet Benelux heeft er een boerenjaar opzitten. Geen evidentie, gezien de grote veranderingen na de overname van het vroegere ESAS. CEO Bavo De Cock blikt terug op een bewogen 2021.

Glasvezel, laadpalen en slimme meters

“Het voorbije jaar was er eentje om in te kaderen”, vertelt Bavo. “In België hebben we de eerste beheerscontracten op zak voor glasvezelnetwerken: een sterk staaltje teamwerk van onze Belgische en Nederlandse collega’s. We rolden succesvol slimme meters uit, en installeerden duizenden laadpalen doorheen de Benelux. Daarmee braken we alle records. Het is straf dat we het jaar zo kunnen afsluiten.”

Op weg naar nummer één

Het succes in 2021 heeft volgens Bavo te maken met focus, ondernemerschap, veerkracht en lef. “Het was een goede keuze om ons toe te leggen op telecom-netwerkservices. Daarvoor zaten we iets breder in de markt en waren we strategisch niet altijd met de juiste zaken bezig. Nu is de visie duidelijk: we willen de nummer één worden in het telecomlandschap.”

“We willen de nummer één worden in het telecomlandschap”

In 2022 wil Bavo het ondernemerschap verder aanwakkeren bij zijn medewerkers. “We willen dat onze mensen proactief met de klant bezig zijn, dat ze voortdurend mee zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen van onze klanten. Klantgerichtheid is een van onze belangrijkste speerpunten.”

De coronacrisis had een spelbreker kunnen zijn voor de groei voor Circet Benelux, maar dat draaide anders uit. Bavo is enthousiast over de motivatie bij zijn mensen: “We zagen een enorme veerkracht, zowel individueel als in teamverband. We bleven niet bij de pakken zitten door de pandemie. Integendeel: de enorme golf aan digitalisering bood een opportuniteit om volop performante netwerken te installeren.”

“Ook lef heeft ons dit jaar ver gebracht,” vervolgt hij. “We zijn een organisatie die snel schakelt, met korte beslissingslijnen. We stappen in strategische trajecten met een duidelijke richting, tobben niet te lang over beslissingen en nemen berekende risico’s. En we krijgen het nodige vertrouwen van onze klanten - omdat we steevast opleveren wat we beloven.”

Ondersteuning en groei

Bavo beseft dat de explosieve groei van Circet best wat druk met zich meebrengt. “Het laatste dat ik wil, is dat onze mensen opbranden. We zijn een groeibedrijf en dat is best rock-’n-roll, maar we doen er met het managementteam alles aan om te zorgen voor duurzame, gecontroleerde groei. We blijven investeren om onze mensen zo goed mogelijk te ondersteunen.”

“Onze mensen ondersteunen is een topprioriteit.”

Extra mensen aanwerven is ook een prioriteit. “Dit jaar gaan wij op zoek naar minstens 350 nieuwe gemotiveerde juniors en seniors om onze groep van 1.800 medewerkers in de Benelux te versterken. Bij Circet kan je nog echt een vak leren: in onze Academy leiden we mensen op tot o.a. telecom-monteurs en techniekers voor de installatie en het onderhoud van laadpalen en slimme meters. Er heerst een cultuur van levenslang leren. Daarnaast zijn er ook nog onze internationale academies. Die bieden een platform om als werknemer het beste uit jezelf te halen en je kennis naar een hoger niveau te tillen.

Mondiale ambities

Bavo heeft ambitieuze plannen in België, Nederland en Luxemburg maar kijkt ook verder. “We willen onze aanwezigheid in Europa verder uitbreiden: we zijn momenteel actief in 8 landen, maar daar mogen er gerust nog een aantal bijkomen. Daarnaast willen we niet enkel Europees de nummer één zijn, maar ook mondiaal. Onze aanwezigheid in Noord-Amerika in 2022 is alvast een stap in de goede richting.”

Meer weten over Circet Benelux? Check dan zeker de ‘Over ons’-pagina. Bekijk ook onze

carrièremogelijkheden

!